Energieprijzen door het dak of zonnepanelen op jouw dak

Dit is het moment om te investeren in zonnepanelen.

Lees verder

Zonnepanelen Losser

De afgelopen weken hebben we meerder woningen in Losser voorzien van zonnepanelen.

Lees verder

Subsidie Zonnepanelen 2020

Energie Investerings Aftrek (E.I.A.) 2020 Om ondernemers te stimuleren energie-efficiënte en duurzame investeringsmiddelen aan te schaffen, is de fiscale subsidieregeling Energie-investeringsaftrek (EIA) ontstaan. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat? Dan kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Zo creëert u een extra aftrekpost van de te betalen winstbelasting. De eerste publicatie van de Energielijst 2020 is gepubliceerd. Er zijn bedrijfsmiddelen toegevoegd, afgehaald en de eisen per investering zijn aangescherpt. Het EIA-percentage blijft wel gelijk en is in 2020 wederom 45%. Wij zetten een paar belangrijke wijzigingen voor u op een rij.

Lees verder

Energiebelasting 2020

Per 1 januari 2020 gaat de overheid de energiebelasting op gas verhogen en zal de energiebelasting op stroom verlagen. Daarnaast neemt de vermindering energiebelasting (heffingskorting) enorm toe. Vul onze rekentool in en zie wat de belastingverandering voor u betekent voor uw termijnbedrag.

Lees verder

Verandering SDE+ subsidie.

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wordt met ingang van 2020 veranderd. De regeling geldt dan niet meer alleen voor duurzame energieproductie maar ook op CO2-reductie.

Lees verder

Informatieplicht energiebesparing

Wanneer je bedrijf jaarlijks 50.000 kWh aan elektriciteit gebruikt, of 25.000 m³aan aardgas, ben je verplicht energiebesparende maatregelen te treffen. Het gaat om maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Behoor je tot deze groep ondernemers? Dan kun je er maar beter werk van maken. Want vanaf 1 juli aanstaande komt er nog een verplichting bij: de Informatieplicht Energiebesparing.

Lees verder

Wat kun je doen om de stijgende energieprijzen te compenseren?

De energieprijzen worden in 2019 steeds duurder. Dit heeft grotendeels te maken met stijgende energiebelastingen en het verlagen van de teruggave energiebelasting. Wat kun je doen om dit te compenseren? je leest het hier.

Lees verder

Overstappen van energieleverancier

Wanneer u nog nooit bent overgestapt naar een andere energieleverancier en u een variabele overeenkomst heeft (zonder looptijd) bij uw huidige maatschappij, dan betaalt u in de meeste gevallen teveel. Het is in dat geval een erg goed idee om je energiefactuur na te kijken en eventueel over te stappen. Zo kan u soms wel tot € 300,- besparen op jaarbasis.

Lees verder

Salderingsregeling vervalt in 2020

In een brief heeft minister Wiebes de kamer geïnformeerd omtrent de plannen om de salderingsregeling te vervangen voor een subsidieregeling. Deze plannen waren al enige tijd bekend maar nu komen de eerste details naar buiten.

Lees verder

Zonnepanelen huren of kopen?

Wanneer u overweegt om Zonnepanelen te plaatsen ontdekt u al snel dat er veel mogelijkheden zijn. Naast verschillende aanbieders, de verschillende soorten panelen en omvormers zijn er sinds enkele jaren ook aanbieders op de markt waar u zonnepanelen kunt huren.

Lees verder